Tata Steel

Op de Continu Gloeilijn (CA-12) van Tata Steel IJmuiden, wordt staal verhit tot 600C en snel weer afgekoeld de structuur wordt hierdoor zachter en kan geschikt worden gemaakt voor verpakkingsproducten (b.v. blikjes). Frog AGVs verzorgen het transport van de staalrollen tussen de productielijn en de opslag.

Coil AGVVier AGVs vervangen de bestaande kranen die niet de vereiste gewichten (25 ton) konden dragen. In tegenstelling tot nieuwe kranen, was versteviging van de fabrieksvloer geen vereiste voor de installatie van de AGVs – een aanzienlijke besparing. Het hefmechanisme kan bewegen over de gehele lengte van het voertuig en heeft twee armen om de rollen staal mee op te pakken. Sensoren op de armen detecteren het midden van de rol met een nauwkeurigheid van 5mm. Beschadiging van de rol en als gevolg hoge kosten door het stopzetten van het productieproces worden zo voorkomen.

Bij Tata Steel werkt SuperFROG nauw samen met TOSCA, het management systeem voor het transport en de opslag bij CA-12. TOSCA genereert een opdracht bestaande uit herkomst, bestemming, unieke staalrol code, diameter, breedte en oriëntatie. Deze opdracht wordt vervolgens naar de voertuigen doorgegeven via SuperFROG. Alle vier de ‘straddle carriers’ zijn voorzien van de meest recente versie FrogBox. Met deze vervanging is het leven van de voertuigen verder verlengd.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product SpecialCarriers

SpecialCarriers

Special carriers zijn Frog AGVs speciaal aangepast aan hun specifieke lading. De voertuigen worden gebruikt voor transport van zware ladingen of met uitzonderlijke maten. Special carrier toepassingen werden gerealiserd o.a. in de staal industrie (Avesta, Corus) en in de medische sector (UMC, MSD).

Lees meer
Questions about agv's? Contact us