ODTH nv

De Belgische logistiek dienstverlener ODTH nv. uit Rumst wenste graag een deel van hun heftruck bewegingen te automatiseren. Naar enkele oplossingen te hebben bestudeerd heeft men gekozen voor een AGV systeem van Frog AGV Systems.

AGV Close-UpDe logistiek dienstverlener ODTH uit Rumst heeft een Frog AGV systeem geïnstalleerd in hun DC in Willebroek. In het DC in Willebroek verzorgt ODTH de logistiek voor de firma Procter & Gamble. De firma Procter & Gamble producent van de bekende Pringles chips verplaatst de geproduceerde Pringles chips vanaf hun fabriek via speciaal geprepareerde vrachtwagens naar het DC in Willebroek. Daar worden de pallets in een keer uitgeslagen op een automatisch laad en los systeem. De counterbalance AGV met vrijdragende vorken van Frog haalt de pallets van het automatische laad en los systeem en sorteert deze in rijen op de vloer. De AGV leest tevens de barcode op de pallets die informatie verschaft of er een euro of een blokpallet gehandeld moet worden en welke Pringles chip soort er zich op de pallet bevindt. De AGV sorteert automatisch per soort en plaats deze achter elkaar in rijen op de vloer in de expeditie. Het systeem houdt automatisch zelf bij welke rijen er vol zijn. De AGV is volledig elektrisch aangedreven en heeft een hefhoogte van 3,5 meter. Ook het heffen gebeurd elektrisch waardoor het onderhoud laag kan worden gehouden ten opzichte van hydraulisch heffen. ODTH kan met de bijgeleverde SuperFrog software bijhouden en controleren waar en hoeveel en welke pallets er gehandeld worden. De AGV vervangt het heftruck transport waarmee eerst de vrachtwagens werden gelost. ODTH is een innovatieve logistiek dienstverlener die al reeds meerdere geautomatiseerde systemen heeft toegepast in de logistieke dienstverlening waaronder de Magic Black Box (zie www.odth.be). ODTH heeft gekozen voor Frog AGV Systems mede door het flexibele magneetgrid systeem van Frog en de uitgebreide supervisor SuperFrog die het mogelijk maakt om te scannen vanaf het voertuig en te sorteren.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product PalletMovers

PalletMovers

Pallet Movers zijn Frog AGVs speciaal ontwikkeld voor het vervoer van alle formaten pallets. De lading kan variŰren van glazen flessen tot computers, printers of staalplaten. Pallet Movers zijn ge´nstalleerd bij o.a. Nestle, ACI en Hewlett Packard.

Lees meer
Questions about agv's? Contact us