Cleveland Clinic

Het nieuwe ondergrondse dienstencentrum op Carnegie Avenue is gesitueerd op de plek van een van de grootste afgravingen ooit in Cleveland, Ohio. Het totale gebied beslaat ruim 1.5 hectare, ofwel twee- en een half voetbalvelden in oppervlakte.

Alle zorgbenodigdheden, zoals beddegoed en medische apparatuur, worden automatisch van het dienstencentrum naar het ziekenhuis vervoerd. 81 Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) rijden door een netwerk van tunnels onder het ziekenhuis terrein om nieuwe spullen af te leveren en gebruikte goederen weer weg te halen. De computer-bestuurde AGV’s, elk ongeveer 180 cm lang, vervoeren rolcontainers die ontworpen zijn voor specifieke doeleinden.

De AGV’s maken circa 4750 trips per dag, waarbij ze meer dan 1750 km afleggen. De AGV’s zijn zelfs voorzien van knipperlichten om bochten te kunnen aangeven. Ze navigeren op basis van een raster van magneten om zo hun voorgeprogrammeerde bestemming te kunnen vinden. Sensoren zorgen ervoor dat ze voor obstakels kunnen stoppen. Gedurende de dag worden lege rolcontainers afgezet bij een automatische wasmachine, waar de containers gewassen worden. En zelfs het complete magazijn in het dienstencentrum is volledig geautomatiseerd.
Zo hebben alle locaties in het magazijn kleine lampjes die oplichten zodra de barcode, die hoort bij een bestelling voor de goederen in deze locatie, is gescand. Hierdoor is het makkelijker voor de medewerkers om te zien welke goederen gepakt moeten worden. Door dit systeem kunnen meerdere bestellingen tegelijkertijd afgehandeld worden, waarbij aangegeven wordt hoeveel van welke goederen uit een stelling in een bak geplaatst moeten worden. Hierna vertrekt de bak in een rolcontainer bovenop een AGV richting ziekenhuis.

Het eten dat nodig is voor de 4480 maaltijden die dagelijks in het ziekenhuis geserveerd worden, wordt bewaard in enorme koelkasten en vrieskisten ter grootte van autogarages.
Veel van wat er in het ziekenhuis afgeleverd wordt door de AGV’s, moet ook weer terug naar het dienstencentrum. Bijvoorbeeld beddegoed en afval (waaronder medisch ‘afval’).  Het niet-medische afval wordt in 2 grote sanitaire verwerkers gedumpt, de zogenaamde Rotoclaves, elk ongeveer net zo groot als een cement mixer op een vrachtwagen. Hierin wordt het afval tot 150 graden C verhit en tot compacte pakketjes samengeperst. Al deze activiteiten vinden plaats in het dienstencentrum, dat zich in de kelder bevindt van een parkeergarage van 7 verdiepingen. In de garage is ruimte voor 4037 autos. De nieuwe garage en dienstencentrum, dat in de plaats kwam van een groot parkeerterrein, heeft een prijskaartje van 192 miljoen US$.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product SpecialCarriers

SpecialCarriers

Special carriers zijn Frog AGVs speciaal aangepast aan hun specifieke lading. De voertuigen worden gebruikt voor transport van zware ladingen of met uitzonderlijke maten. Special carrier toepassingen werden gerealiserd o.a. in de staal industrie (Avesta, Corus) en in de medische sector (UMC, MSD).

Lees meer
Questions about agv's? Contact us