FokkerElmo

FokkerElmo in Hoogerheide, the Netherlands is is een fabrikant van vliegtuig kabelbomen.

FEIn 2011 wilde FokkerElmo hun automatische geleide voertuigen vervangen en werd Frog AGV Systems gevraagd om het benodigde transportsysteem en de bijbehorende diensten te leveren. De operator en magazijnmedewerkers kunnen makkelijk transport orders genereren in het systeem of een AGV verzoeken. Dit is mogelijk met een handheld computer.

Het systeem transporteert meerdere goederen, die handmatig zijn geplaatst in de rekken op de AGV. De AGV heeft een rek met drie planken. Elke plank heeft een verhoogde rand van 30 mm, zodat de goederen er niet uitvallen. Het operationele scenario is gebaseerd op een systeemtijd van 10 uur per dag met 3 AGV’s. De AGV navigeert op basis van odometrie en een laserscanner, wat bovenop de AGV is geplaatst. De reflectoren voor de laser scanner zijn overal geplaatst in de layout voor een optimale positie nauwkeurigheid.

Elke AGV heeft zijn eigen lader / parkeerplek in het magazijn. Als er geen transporten toegewezen zijn aan de AGV, dan zal de AGV parkeren op zijn parkeerplek. De maximale tijd tussen een AGV verzoek en een AGV komst ligt op minder dan 300 seconden, alleen in het geval dat er geen andere transport orders zijn.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product BoxRunners

BoxRunners

Boxrunners zijn Frog AGVs ontwikkeld voor vervoer van kleine ladingen zoals kartonnen of metalen dozen en plastic kratten. De voertuigen zijn klein en de ladingen licht. Boxrunner toepassingen zijn o.a. geinstalleerd bij Sony en Delphi Automotive Systems.

Lees meer
Questions about agv's? Contact us