Delphi Automotive Systems

In ‘Plant 45’ van Delphi Autmotive Systems (Ohio, USA) worden plastic componenten gemaakt voor zowel verkoop als gebruik in eigen producten. Bij het ontwerp van de fabriek werd expliciet voor AGVs gekozen aangezien de terugverdientijd een factor twee korter was in vergelijk met andere ‘material handling’ systemen.

Finished Goods Drop-OffVervolgens koos Delphi voor Frog vanwege de flexibiliteit en aanpasbaarheid – voor Delphi belangrijke criteria op basis van eerdere ervaringen. Van de mogelijkheid zelf de routes en het operationele gebied aan te passen zonder tussenkomst van de leverancier, werd tijdens de gefaseerde bouw van de fabriek veelvuldig gebruik gemaakt. Installatie en on-site testen werd gedaan terwijl slechts enkelen van de productiecellen operationeel waren. Het wijzigen van routes (nagenoeg dagelijks) en het toevoegen van nieuwe productiecellen is eenvoudig te realiseren door de lay-out editor van SuperFROG.

De 8 AGVs voeren lege bakken aan bij de spuitgietmachines en vervoeren het gereed product naar het distributiecentrum. Opdrachten worden automatisch gegenereerd op het moment dat een label voor het product wordt afgedrukt. De voertuigen beschikken over de drie laadposities voor bakken, ieder uitgerust met een eigen conveyor. Oppakken en afzetten is mogelijk aan beide kanten van het voertuig door middel van uitschuifbare ‘shuttles’ en passieve P&D stations. Kopieën van het systeem is geïnstalleerd in twee identieke fabrieken van Delphi.

Laatste nieuws

Product type

Foto van product BoxRunners

BoxRunners

Boxrunners zijn Frog AGVs ontwikkeld voor vervoer van kleine ladingen – zoals kartonnen of metalen dozen en plastic kratten. De voertuigen zijn klein en de ladingen licht. Boxrunner toepassingen zijn o.a. geinstalleerd bij Sony en Delphi Automotive Systems.

Lees meer
Questions about agv's? Contact us